Overslaan en naar de inhoud gaan
ter

Demonstraties met paarden-roeireddingsboot op Terschelling gaan toch door

Stichting Museumreddingboot Terschelling is onverwacht in de gelegenheid gesteld om voor dit seizoen toch paarden met voerlui te huren voor de demonstraties met de paarden-roeireddingsboot ‘Secretaris Schumacher’.

Aanvankelijk zouden de demonstraties niet worden hervat. Na twee jaar gedwongen stilstand door de coronabeperkingen, waren er van de twaalf beschikbare paarden nog maar zes over. Dankzij een gift van een stichting die anoniem wil blijven, worden de Terschellingers in de gelegenheid gesteld dit jaar paarden (bij) te huren en kunnen de demonstraties alsnog doorgaan. De sponsoring is evenwel eenmalig.

Nieuwe data

Wel is lancering in zee afhankelijk van de branding, want een tewaterlating is niet zonder risico’s. De nieuwe data zijn: donderdag 21 juli, 19.30 uur op het strand van Oosterend bij het Heartbreakhotel; donderdag 4 augustus, 19.30 uur op het strand bij Paal 8, KNRM-station, Paviljoen West aan Zee; donderdag 18 augustus, 19.30 uur op het strand van Oosterend bij het Heartbreakhotel en op zondag 11 september, 14.30 uur op het strand bij Paal 8, KNRM-station, Paviljoen West aan Zee.

leaderboard