Overslaan en naar de inhoud gaan
handdruk
Steef Staal en Wim Knoester bevestigen de fusie met een handdruk.

Damen Marine Components en Van der Velden fuseren

Damen Marine Components (DMC) en Van der Velden Marine Systems (VDVMS) zijn een fusie aangegaan. Sinds januari opereren de twee bedrijven samen als Damen Marine Components Netherlands (DMC NL).

DMC is al sinds het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw actief binnen de Damen Shipyards Group, terwijl VDVMS sinds 2013 als onafhankelijk onderdeel van de componentenafdeling van de Damen Shipyards Group opereert.

De fusie betekent dus in veel opzichten een voortzetting van een succesvolle relatie. Het besluit werd genomen om de twee bedrijven dichter bij elkaar te brengen en de prestaties te verbeteren.

Portfolio

Steef Staal, Managing Director, licht de gedachte erachter toe: "Deze afstemming betekent dat klanten toegang hebben tot een groter portfolio aan voortstuwingsproducten op één plek. Tegelijkertijd combineert het de uitgebreide marktkennis van twee gerenommeerde partners, waardoor de weg wordt geëffend voor efficiëntere producten en diensten".

Rekening houdend met de gerespecteerde naam van Van der Velden Marine Systems in de branche, blijft het merk worden gebruikt als handelsmerk voor de roer- en stuurinrichtingsproducten van DMC NL. DMC NL wordt geleid door Steef Staal als Managing Director, Wim Knoester als commercieel directeur en Peter Schipper als financieel directeur.

 

leaderboard