Overslaan en naar de inhoud gaan
damen
Het ingebouwde Damen SCR+DPF-systeem.

Damen ontvangt Stage V-goedkeuring voor eigen emissiereductiesysteem

Damen is de eerste Nederlandse scheepswerf die de officiële EU Stage V-certificering heeft behaald voor een in eigen huis ontwikkelde emissiereductiesysteem.

Met veel Damen-schepen die actief zijn in havens en waterwegen die dichtbij of binnen stedelijke gebieden liggen, zag de bedrijvengroep in dat het de plicht had om een ​​emissiereductiesysteem te ontwikkelen om de gezondheidsproblemen aan te pakken die aanwezig zijn door de fijnstof die wordt uitgestoten door dieselmotoren, evenals de milieueffecten als gevolg van een teveel aan stikstofoxiden.

Het Damen Emission Reduction System (ERS) is een totaaloplossing die roetfilters combineert met een selectief katalytisch reductiesysteem om fijnstof te verwijderen (gemeten naar zowel de massa als het aantal deeltjes, dit laatste om ervoor te zorgen dat de fijne deeltjes worden afgevangen) en stikstofoxiden (NOx) als ze de motor verlaten en voordat ze de atmosfeer bereiken. Het nieuwe nabehandelingssysteem zorgt daarnaast ook voor een aanzienlijke ruisonderdrukking van gemiddeld 45 dB(A).

Met deze prestaties kan Damen haar klanten nu een bewezen emissiereductiesysteem aanbieden dat voldoet aan de eisen van de IMO Tier III, ULEV en dus ook de EU stage V-regelgeving.

leaderboard