Overslaan en naar de inhoud gaan
fotoo
Henrik Hanke, IT-manager bij Contargo.

Contargo wil vervoersketen dezelfde taal laten spreken

Door het gratis aanbieden van uniforme terminologie wil containerbedrijf Contargo de communicatie in de logistieke keten verbeteren. Daartoe biedt Contargo vanuit Mannheim zijn Java-bibliotheek ‘Intermodal Domain’ aan. Deze omvat alle vaktermen rondom multimodaal vervoer en is gebaseerd op de vrijwillige norm DIN SPEC 91073-DIGIT.

„Met deze bibliotheek willen we de DIN SPEC zo goed mogelijk uitrollen”, aldus Henrik Hanke, IT-manager bij Contargo. “Men kan de bibliotheek in iedere programmeertaal gebruiken en inzetten als woordenboek”. Een nuttige tool voor bedrijven die digitaal willen communiceren met en binnen de transportsector – van softwareontwikkelaars tot spelers in de achterlandlogistiek. “Als multimodaal vervoerder hebben wij belang bij betere communicatie, het uniformeren van terminologie en het creëren van standaarden”, zegt Hanke.

Men kan de bibliotheek via https://github.com/Contargo/intermodal-domain downloaden, naar eigen inzicht en behoefte verder ontwikkelen en aanpassingen terugkoppelen naar de basisversie. Na controle worden die eventueel overgenomen. Op die manier wordt de DIN SPEC als een levende bibliotheek verder doorontwikkeld.

leaderboard