Overslaan en naar de inhoud gaan
haven Moerdijk
Zonsopkomst in de haven van Moerdijk. Still uit video Port of Moerdijk

Containers en binnenvaart redden overslagcijfers Moerdijk

De impact van corona bleef beperkt voor de haven van Moerdijk. Het havenbedrijf boekte zelfs een nieuw record in de overslag van containers, met een groei van 17 procent. Het totale overslagvolume bleef daardoor gelijk aan dat van vorig jaar.

Weliswaar daalde de overslag van de zeevaart met 7 procent, maar dat werd met 5 procent groei in de binnenvaart gecompenseerd. De daling van de zeevaart was evenzeer toe te schrijven aan de perikelen rondom de brexit als aan Covid-19. Er kwam na een hele lange tijd een einde aan de onzekerheid met een brexit-akkoord, waarvan de echte impact nog moet blijken.  STAATJE

De werkgelegenheid leed nauwelijks aan het nog steeds om ons heen grijpende virus. Ook was er een bescheiden groei in het aantal treinen dat de haven aandeed, waardoor Moerdijk het beter deed dan de meeste andere havens in Nederland.

Modal shift

Er kwamen nieuwe spoor- en shortsea-verbindingen en samen met partners werkt men verder aan de modal shift. Directeur Ferdinand van den Oever blikt terug: “Onze haven bewees afgelopen jaar des te meer van groot belang te zijn. Voor Nederland en onze Europese verbindingen. Voor de logistiek, distributie en industrie.”

Bekijk hier een video met het jaaroverzicht.

leaderboard