Overslaan en naar de inhoud gaan
ook files voor Algerabrug oplossen
Het complex van de Algerabrug omvat ook stuwen - stormvloedkering Hollandsche IJssel - en een sluis. Het oudste kunstwerk van de Deltawerken.

‘Compromis moet ook files Algerabrug oplossen’

Logistiek belangenbehartiger evofenedex is ontevreden met het regionale compromis voor een nieuwe Rotterdamse oeververbinding ter hoogte van Feyenoord City. De bestuurders van de metropoolregio willen nu een ‘infrastructureel maatregelenpakket’ om het wegverkeer over de Algerabrug beter te laten doorstromen.

“Voor de bedrijven in de regio Capelle aan den IJssel, de Krimpenerwaard en Ridderkerk is dat redelijk goed nieuws”, stelt evofenedex, die opkomt voor de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven in Nederland. Een directe verbinding tussen Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk is voorlopig op de lange baan geschoven.

Gemiste kans

“Door ervoor te kiezen deze variant uit te werken, krijgt de regio helaas niet de bereikbaarheidsimpuls die het nodig heeft. Een extra oeververbinding voor de Krimpenerwaard blijft nodig voor een robuuster netwerk. In geval van calamiteiten wil je een alternatief hebben. Dat is een gemiste kans voor de regio. Uiteraard zijn we wel tevreden dat het drukste wegvak van Nederland eindelijk wordt aangepakt”, aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl. 

leaderboard