Overslaan en naar de inhoud gaan
Coenbrug
Foto Rijkswaterstaat

Coenbrug maandenlang gestremd

De Coenbrug heeft dinsdag 4 mei een storing gehad. Het gaat  naar verwachting nog enkele maanden duren voor de brug gebruikt kan worden zoals normaal het geval is.

De storing zorgde voor hinder voor het weg- en scheepvaartverkeer.  Woensdag 5 mei was de brug alweer vrij voor het wegverkeer, maar voor scheepvaart geldt voorlopig nog een beperking in de doorvaarthoogte van 6,20 meter.

Door de storing is schade ontstaan aan de interne bewegende delen van de brug. De brug is vastgezet, zodat het wegverkeer hervat kon worden, maar daardoor kan de brug niet worden bediend en is er dus beperkte doorvaarhoogte. 

Voor scheepvaartverkeer dat niet onder de brug door past, zijn er op dit moment twee omleidingsroutes in beide richtingen; Den Helder - Noordzee, of Waddenzee - Lorentzsluizen - IJssel- Markermeer. Uiterlijk 21 mei komt met het afronden van de werkzaamheden aan de Stevinsluis een kortere omleidingsroute beschikbaar.

Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de storing en de opgelopen schade. De verwachting is dat het enkele maanden zal duren voor de schade hersteld  is. 

leaderboard