Overslaan en naar de inhoud gaan
banner
Stieneke van der Graaf. Foto ChristenUnie
Kamervragen aan minister Van Nieuwenhuizen

ChristenUnie wil duidelijkheid over sluismankementen Afsluitdijk

Tweede-Kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) eist duidelijkheid over de veiligheid van de beweegbare bruggen en schutsluizen in de Afsluitdijk.

Minister Van Nieuwenhuizen (VVD/ Infrastructuur en Waterstaat) heeft een onderhoudsrapport van Rijkswaterstaat aan de Kamer gestuurd, waaruit blijkt dat de bediening van zeven objecten in de Afsluitdijk vol gebreken zit door softwareproblemen. Van der Graaf wil nu van de minister weten wat de gevolgen hiervan zijn en heeft daarover schriftelijke vragen ingediend.

Van der Graaf: “Dagelijks maken veel mensen gebruik van de Afsluitdijk. Ik deel de zorgen die bewoners en regionale bestuurders hebben naar aanleiding van het onderhoudsrapport: dat roept vragen op. Ik wil van de minister weten wat de staat van onderhoud is van de bruggen in de Afsluitdijk en welke maatregelen getroffen zijn om de veiligheid bij Kornwerderzand en Den Oever te garanderen”.

Verruiming sluis Kornwerderzand

“Ook wil ik weten of de staat van onderhoud en de toekomstige onderhoudskosten gevolgen hebben voor de vervanging van de sluis en bruggen bij Kornwerderzand”. Ze sluit af: “In december heeft de Kamer zich duidelijk uitgesproken over de verbreding van de sluizen bij Kornwerderzand. De minister moet hierover op korte termijn een besluit te nemen”.

leaderboard