Overslaan en naar de inhoud gaan
blue
De Blue Marjan, de eerste van veertig Parsifaltankers voor Shell - hier nog op de bouwwerf. Archieffoto

Certificering eerste Stage V-generatorsets voor Parsifaltankers

MAN Rollo heeft met succes de fabriekstests doorstaan voor drie nieuw aan Concordia Damen te leveren Stage V-generatorsets. De sets - twee LNG- en één dieselset – zijn daarmee de eerste gecertificeerde en uitgeleverde MAN-motoren voor de veertig LNG-aangedreven binnenvaarttankers die Concordia Damen bouwt in opdracht van J.P. Morgan Asset Management voor eindgebruiker Shell.

Peter Nieuwveld, projectmanager bij MAN Rollo, is opgetogen over de succesvolle certificering: “We hadden er alle vertrouwen in dat we de test zouden doorstaan, maar het is natuurlijk fantastisch dat het dan vervolgens ook echt goed komt. In aanwezigheid van onze opdrachtgever heeft Lloyd’s Register de drie sets aan een hele serie tests onderworpen. Bijvoorbeeld een alarmtest, verschillende statische belastingpunten, een dynamische test en een crashstop. Dit betekent dat wij als MAN Rollo nu als een van de eersten in de maritieme industrie een volledig gecertificeerde MAN Stage V-oplossing kunnen leveren.”

Drie sets per maand, 40 maanden lang

De eerste drie MAN-sets zijn vorige week geplaatst in de eerste Parsifal-tanker, die inmiddels in Werkendam ligt. Daarna worden de volgende drie sets afgemaakt, waarna die ook naar Werkendam getransporteerd worden voor tanker nummer twee. Zo zullen er ruim drie jaar lang elke maand drie Stage V motoren uitgeleverd worden. De LNG-sets zijn er voor de voortstuwing en boordstroom, de dieselsets dienen als back-up.

leaderboard