Overslaan en naar de inhoud gaan

CBRB vraagt om behoud laagste btw-tarief

Brancheorganisatie CBRB schaart zich achter het brede verzet tegen de kabinetsplannen uit het nieuwe regeerakkoord om het lage btw-tarief met ingang van 1 januari 2019 te verhogen van 6 naar 9 procent.

Uit een CBRB-brief aan de vaste Kamercommissie van financiën: “Wij vertegenwoordigen een groot aantal rederijen die actief zijn in het vervoer van personen over water: zowel passagiersvaart (dagvaart en riviercruisevaart) als veerdiensten. Voor zowel de passagiersvaart als de veerdiensten zal deze btw-verhoging resulteren in een kostenverhoging. Er wordt weliswaar tegelijkertijd een verlaging van vennootschapsbelasting voorzien, maar deze zal naar verwachting onvoldoende zijn om de kostenstijging als gevolg van de btw-verhoging te compenseren”.

En: "De marges in de passagiersvaart zijn door (nationaal en internationaal) overheidsoptreden (eerdere btw-verhoging, walstroom, haven- en kadegelden, sociale wetgeving), in combinatie met de algemene marktsituatie, reeds zo krap dat aan een volledig doorberekenen van een btw-verhoging in de consumentenprijzen niet valt te ontkomen".

leaderboard