Overslaan en naar de inhoud gaan
veer
De Veerhaven III en VIII ontmoeten elkaar bij Nijmegen. Foto Veerhaven

Cao-resultaat bij rederij Thyssenkrupp Veerhaven

CNV Vakmensen heeft alsnog een klinkend cao-resultaat bereikt voor de 180 werknemers van rederij Thyssenkrupp Veerhaven. “Het ultimatum en de actiedreiging hebben gewerkt, we zijn daarna weer in gesprek gekomen”, zegt onderhandelaar Tjeerd Orie van CNV Vakmensen.

De rederij, met het hoofdkantoor in Brielle, vervoert erts en kolen vanuit de havens van Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam naar de staalfabriek in Duisburg. Dankzij het resultaat krijgen de werknemers – na bijna een jaar zonder cao te hebben gezeten – eindelijk weer een loonsverhoging.

“We hebben een driejarige cao afgesproken, met een totale loonsverhoging van 8 procent”, zegt Orie. “Omdat de werknemers al zo lang zonder cao zitten, maken ze nu een inhaalslag. Dat is een prettig bericht, zo vlak voor kerst.” De loonsverhoging (inclusief prijscompensatie) is als volgt gepland: 2,25 procent per 1 januari 2018,  2,5 procent per 1 januari 2019 en 3,25 procent op 1 januari 2020.

Verder kunnen werknemers – op kosten van de werkgever – gebruikmaken van financieel advies over de impact van eerder stoppen of minder werken. De cao-partijen gaan gedurende de cao-periode ook werken aan betere arbeidsverhoudingen. Aanleiding zijn klachten van werknemers over een sfeer van intimidatie binnen het bedrijf. “Dat blijft op de agenda, we willen hier echt verbeteringen zien”, zegt Orie.

Werkgarantie

Gedurende de looptijd zijn de werknemers zeker van hun baan. Alleen als de markt fors inzakt (een daling van meer dan 10 procent van het jaarvolume), kan de rederij overgaan tot een reorganisatie. Voor het zover komt, zullen zoveel mogelijk banen worden behouden via collegiale uitleen aan andere rederijen. CNV Vakmensen legt het onderhandelingsresultaat de komende weken voor aan de leden.

leaderboard