Overslaan en naar de inhoud gaan
kraan
Waalhaven Group

‘Busdienst containers’ met binnenvaart hersteld

Dankzij nieuwe, heldere afspraken binnen de Rotterdamse haven over vaste afhandeltijden (fixed windows) kan de Waalhaven Group weer dagelijkse, betrouwbare binnenvaartverbindingen aanbieden tussen de deepsea-terminals op de Maasvlakte en de eigen Waalhaven Botlek Terminal en het Waalhaven Barge Center.

Beide zijn vijf keer per week verbonden met APM Terminals Maasvlakte II en de APM Terminals Rotterdam, alsmede drie keer per week met Hutchison Ports ECT Delta en ECT Euromax. Op de terminals van de Waalhaven Group in de Waalhaven en de Botlek kunnen bedrijven hierdoor zonder files eenvoudig hun containers afleveren, afhalen en desgewenst tussentijds opslaan. Dat geldt zowel voor droge, tank- als reefercontainers.

Congestievrij

Managing Director Jan Overdevest van de Waalhaven Group: “De huidige sectorbrede initiatieven voor het verbeteren van binnenvaarthandeling in Rotterdam betalen zich uit. Dat maakt het voor de Waalhaven Group opnieuw mogelijk om via de binnenvaart een dagelijkse, congestievrije ‘busdienst’ aan te bieden tussen de Maasvlakte, Botlek en Rotterdam stad”.

leaderboard