Overslaan en naar de inhoud gaan
brug
De situatie vanuit de ruimte gezien. Foto De Vlaamse Waterweg nv

Albertkanaal gestremd door sloop brug Eigenbilzen

Met ingang van zaterdagmiddag 2 maart wordt de oude brug van Eigenbilzen over het Albertkanaal ter hoogte van de Hoefaertweg afgebroken. De oeververbinding maakt plaats voor een nog te bouwen nieuwe hogere stalen boogbrug. Het project voor het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal maakt onderdeel uit van de grote opwaarderingsoperatie van het kanaal door De Vlaamse Waterweg nv.

 

Sinds maandag 25 februari is de brug al afgesloten voor het wegverkeer, ter voorbereiding van de afbraak van de brug. Hierbij wordt onder meer de asfaltverharding uitgebroken en worden de leuningen verwijderd. De feitelijke sloop gebeurt in verschillende stappen. Zaterdag 2 maart vanaf 14.00 uur starten beperkte voorbereidende afbraakwerkzaamheden. Er geldt op dat moment een gedeeltelijke stremming. Schepen kunnen beurtelings passeren langs de rechteroever.

Gestremd

Zaterdag vanaf 18.00 uur verdwijnt het middendeel van de brug. Voor deze werken worden onder de brug meerdere pontons en beunbakken geplaatst. Het kanaal wordt daarom gestremd tot zondag 3 maart 22.00 uur. Op maandag 4 maart wordt het resterende brugdeel op de rechteroevers gesloopt. Ook hiervoor wordt het kanaal gedeeltelijk gestremd. Beurtelings doorvaren is mogelijk langs de linkeroever.

leaderboard