Overslaan en naar de inhoud gaan
bier
De nieuwe logistieke partners drinken er een speciaal biertje op.

Brouwerij Lindemans kiest voor de binnenvaart

De Vlaamse bierbrouwerij Lindemans, die wereldwijd bekend staat om zijn streekbieren als Geuze en Kriek, gaat voortaan al zijn biercontainers voor de export naar de Amerikaanse en Aziatische markt vanuit de haven van Brussel op binnenschepen naar de Antwerpse haven vervoeren. Vandaar gaan de biercontainers per schip naar de VS en Azië. Na een proefperiode in samenwerking met de expediteur JF Hillebrand en Trimodal Terminal Brussels, die uitstekend verliep, koos Lindemans resoluut voor deze oplossing. De exportcontainers zullen op lichters van Trimodal Terminal Brussels naar de Antwerpse haven worden gebracht.

JAN SCHILS

Bovendien worden op Trimodal Terminal Brussels ook speciale isolatiekits gemonteerd in de lege containers alvorens deze vertrekken naar de brouwerij om te gaan laden. Deze kits moeten de 'levende bieren' van Lindemans beschermen tegen grote temperatuurschommelingen op de oceaan. De brouwerij wijst erop dat zij tijdens het brouwproces reeds actie bezig is met het verkleinen van de ecologische voetafdruk en dat zij de CO₂-uitstoot nog meer verkleint door voor alle exportcontainers te kiezen voor de waterverbinding tussen Brussel en Antwerpen.

“Voor Trimodal Terminal Brussels is dit het zoveelste bewijs dat slimme en ecologische logistiek, een persoonlijke en klantgerichte aanpak en een waaier aan diensten met toegevoegde waarde voor mooie partnerships kunnen zorgen”, aldus directeur Kobe Govaerts van deze terminal.

leaderboard