Overslaan en naar de inhoud gaan
Twentekanalen
De haven van Hengelo. Foto Rijkswaterstaat

Bouwcombinatie voltooit verruiming Twentekanaal

De bouwcombinatie Van Oord-Hakkers-Beens voert in opdracht van Rijkswaterstaat de laatste fase van de verruiming van de Twentekanalen uit.

Gisteren, 28 oktober 2020, zetten plaatsvervangend directeur-generaal van Rijkswaterstaat Patricia Zorko en directeur van Van Oord, Richard Brouwer, hun handtekening onder het contract. Het werk start in het voorjaar van 2021.

100 miljoen

Voor het eerste anderhalf jaar is een doordachte planning ontwikkeld waarbij onder meer oog is voor de beschikbaarheid van damwanden en materieel en veel flexibiliteit in de uitvoering. De inschrijfsom voor het contract bedraagt ruim 100 miljoen euro. Het binnenvaartproject moet uiteindelijk 900 vrachtwagens per dag van de weg houden, door hun lading over water te laten vervoeren.

In de tweede fase pakt men de stukken tussen de IJssel en sluis Eefde aan, het deel tussen Delden en Enschede en de zijtak richting Almelo. Afdekking van de verdiepte kanaalbodem moet overlast in de buurt door opkwellend grondwater voorkomen. De verruiming van het Twentekanaal is volgens de huidige planning eind 2022 gereed.

leaderboard

SPECIAL

Visserij