Overslaan en naar de inhoud gaan
Ondertekening maritiem trainingscentrum
Remco Meijerink (links), ROC Friese Poort en Nathanaël Middelkoop, wethouder gemeente Urk, bij de ondertekening van de overeenkomst. Foto Menno de Boer

Bouw maritieme campus Urk bijna van start 

ROC Friese Poort  en de gemeente Urk hebben donderdag 25 maart een overeenkomst  getekend voor  de aankoop van een stuk grond voor de realisatie van een trainingscentrum veiligheid voor de  maritieme  sector. Daarmee is een van de eerste stappen gezet voor de bouw van de maritieme  campus op Urk. 

Het wordt een gebouw van zo’n 700 m² met onder andere een waterbassin en leslokalen. Er kunnen ook brandbestrijdingsoefeningen worden gedaan. In het centrum zullen met name veiligheidstrainingen aangeboden worden voor de varende beroepen, maar ook voor bijvoorbeeld de offshore. 

“Met deze nieuwe campus kunnen wij het opleidingsaanbod verbreden naar een totaalpakket van maritieme kennis en innovatie dat aansluit bij de behoefte van het maritieme bedrijfsleven op Urk”, zegt Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur van ROC Friese Poort. “De maritieme campus moet leiden tot groei van de instroom van jongeren en volwassenen in opleidingen en trainingen. Daarbij biedt de campus meer mogelijkheden voor om- en bijscholing van werknemers in de maritieme sector en het intensiveren van de samenwerking met het bedrijfsleven.”

ROC Friese Poort heeft als doelstelling om in 2030 CO2-neutraal te zijn. Dit duurzaamheidsbeleid wordt meegenomen in de uitstraling van het gebouw en de technische uitgangspunten. De bouw gaat eind 2021 van start en de oplevering staat gepland op medio 2022. 

leaderboard