Overslaan en naar de inhoud gaan
Visualisatie LNG-bunkerstation Keulen.

Bouw Europees LNG-bunkerstation Keulen in volle gang

De bouw van het Europese vaste bunkerstation voor liquefied natural gas (LNG) is in volle gang. Het LNG-bunkerstation wordt gerealiseerd aan Europa’s drukste waterweg de Rijn, in de haven van Keulen (Am Molenkopf 1). De opening staat gepland voor juli.  

Het LNG-bunkerstation wordt een vaste LNG-tanklocatie voor binnenvaartschepen in Europa. Waar LNG-binnenvaartschepen nu voornamelijk nog met tankauto’s worden beleverd, biedt de komst van dit LNG-bunkerstation vele voordelen voor de binnenvaart, zoals onder andere meer flexibiliteit door 24/7 beschikbaarheid en een aanzienlijk kortere bunkertijd.

Jan Willem Drijver, Managing Director PitPoint.LNG: “Met de bouw van dit bunkerstation zetten wij een grote stap in het realiseren van onze doelstelling om schoner transport over weg én water mogelijk te maken. Dit bunkerstation aan Europa’s drukste waterweg is een belangrijke mijlpaal in de verdere uitbreiding van de internationale tankinfrastructuur voor LNG”. 

Het nieuwe LNG-bunkerstation is onderdeel van de plannen van de Europese Commissie om LNG-infrastructuur over weg én water te realiseren. 

 

leaderboard