Overslaan en naar de inhoud gaan
Boskoopse hefbrug week later gereed
Archieffoto provincie Zuid-Holland.

Boskoopse hefbrug week langer buiten bedrijf

De Boskoopse hefbrug wordt een week later dan gepland weer in gebruik genomen, zo meldt de provincie Zuid-Holland. De onderhoudsaannemer verwacht de werkzaamheden niet op 18, maar pas op 24 november af te ronden.

Bij de reparatieklus aan de hefbrug over de Gouwe zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen, waardoor er meer herstelmaatregelen nodig zijn. De uitvoering van het extra werk heeft gevolgen voor de eerdere planning en stremming.

Bovenin beide torens zijn tijdelijke windverbanden aangebracht. Ook zijn hierna delen van het bestaande windverband die verroest waren, verwijderd. De tijdelijke werkbordessen bovenin beide torens zijn geschikt gemaakt voor het uitvoeren van het werk dat nodig is aan de constructie om de ballastblokken tijdelijk op te hangen.

Deze versterkingsconstructie is inmiddels in beide torens aangebracht en heeft deze week een beschermlaag gekregen. Beide verbindingspunten die versterkt moesten worden, zijn klaar. Eén van deze punten, laag in de toren aan de centrumzijde, krijgt ook deze week een beschermlaag. Het werk aan de slijtlaag op het beweegbare brugdeel zullen eind deze week klaar zijn.

leaderboard