Overslaan en naar de inhoud gaan
‘Boskoopse hefbrug 18 november weer in bedrijf’
Archieffoto

‘Boskoopse hefbrug 18 november weer in bedrijf’

Afhankelijk van het weer en onverwachte tegenvallers, wordt ernaar gestreefd dat met ingang van 18 november de Boskoopse hefbrug door iedereen weer kan worden gebruikt. Dat schrijft gedeputeerde Floor Vermeulen vandaag, 25 oktober, in een brief aan Provinciale Staten. 

Sinds donderdag 10 oktober is de hefbrug afgesloten voor zowel het verkeer over de weg als over het water van de Gouwe. Na onderzoek bleek de brug met later aangebouwde fietspaden constructief onveilig. De onderhoudsaannemer is daarop direct begonnen met werkzaamheden die nodig zijn om de constructieve veiligheid weer te garanderen.

De eerste versterkingsmaatregelen aan beide heftorens zijn uitgevoerd. Verroeste delen van de kooiladders zijn weggehaald en de verbindingspunten zijn geïnspecteerd. Op basis hiervan worden maatregelen genomen. De tijdelijke windverbanden die bovenin de torens moeten worden aangebracht zijn opgebouwd en op dit moment klaar gemaakt om te installeren.

Constructieversterking 

Verder moet de constructie versterkt worden die nodig is om de ballastblokken bij groot onderhoud op te hangen. Deze constructie is ook nodig om bijvoorbeeld bij toekomstig onderhoud het brugdek veilig uit te kunnen varen. Daarnaast wordt door deze maatregel nu te nemen de stremmingstijd bij het toekomstig onderhoud teruggebracht. Ook wordt de schade aan de slijtlaag gerepareerd op het brugdek die tijdens de reguliere inspectie aan het licht is gekomen. Vorst kan deze schade verergeren. Voor de veiligheid van het verkeer wordt de schade nog voor de vorstperiode hersteld.

leaderboard