Overslaan en naar de inhoud gaan
sluis
Friedrichsfeld.

Bootlieden toegezegd voor grote sluizen Wesel-Dattelnkanaal

Branchevereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer heeft van de WSA Duisburg-Meiderich vernomen dat er toestemming is om bootlieden in te huren voor de grote sluizen (Friedrichsfeld, Hünxe en Dorsten) in het Wesel-Dattelnkanaal.

De aanbesteding voor deze zogenoemde Festmacherdiensten zal nog enige tijd vergen, maar gelijktijdig wordt er gewerkt aan het vrijmaken van de benodigde financiële middelen. Zodra dit rond is wordt er een gewijzigd scheepvaartbericht uitgezonden. In principe kan het alleen-schutten daarmee worden opgeheven.

Tijdsvenster

Voor de recreatievaart is begin april een regeling getroffen. In deze regeling kon de recreatievaart alleen binnen een bepaald tijdsvenster schutten. Deze regeling gold voor de grote sluizen van Dorsten, Flaesheim, Ahsen en Datteln. Nu de werkzaamheden aan de kleine sluizen van Dorsten, Flaesheim, Ahsen en Datteln zijn afgerond, is deze regeling opgeheven en moeten zij zoveel mogelijk de kleine sluizen gebruiken.

Daarnaast is het aantal recreanten zo gering, dat het mogelijk is deze mee te laten schutten met de beroepsvaart in de kleine sluizen. Of dat ook in de grote sluizen zal gebeuren is nog niet geheel duidelijk.

leaderboard