Overslaan en naar de inhoud gaan
Officiële opening Bochtafsnijding Delftse Schie Op maandag 28 januari 2019 is de nieuwe vaarweg in de Delftse Schie officieel in gebruik genomen.  De vaarweg werd geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rik Janssen, gedeputeerde Water en Vervoer over water van de provincie Zuid-Holland.

Bochtafsnijding Delftse Schie officieel geopend

De nieuwe vaarweg in de Delftse Schie is maandag 28 januari officieel geopend door minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rik Janssen, gedeputeerde Water en Vervoer over water van de provincie Zuid-Holland. Dit gebeurde tijdens een feestelijk moment in aanwezigheid van betrokken bestuurders en vertegenwoordigers van de gemeenten Schiedam en Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Delfland. 

De nieuwe vaarweg in de Delftse Schie bij Overschie is aangelegd door de provincie Zuid-Holland samen met de gemeenten Rotterdam en Schiedam en het Hoogheemraadschap van Delfland. Hiermee zijn twee haakse bochten verdwenen. De nieuwe vaarweg biedt de scheepvaart een snellere en veiligere route door de regio en loopt vanaf de Hoge Brug in Overschie naar de Doenbrug in Rotterdam.

 

leaderboard