Overslaan en naar de inhoud gaan
De opening van de binnenvaartdagen 2019
Binnenvaart-aalmoezenier Van Welzenes verricht de opening, bijgestaan (vlnr) door ondernemersvoorzitter Slobbe, burgemeester Van der Loo en BLN-Schuttevaer voorzitter Schrijer. Foto Peter Dirks

Binnenvaartdagen Zwijndrecht van start 

De binnenvaartdagen in Zwijndrecht zijn vrijdagmiddag rond 12.00 uur feestelijk van start gegaan. De opening werd verricht door Bernhard van Welzenes, hoofdaalmoezenier van het KSCC. 

Dat deed hij in bijzijn van de oud-burgemeester, Dominic Schrijer, die momenteel voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer is, diens opvolger burgemeester Hein van der Loo en Hinrich Slobbe, de voorzitter van het ondernemersfonds in Zwijndrecht. 

De bedoeling is om de sector op een verrassende manier te presenteren aan jong en oud en aan het bedrijfsleven in de Drechtsteden. Tijdens deze dagen zijn een containerschip, tankschip en museumschip te bezichtigen. Er vaart ook een rondvaartboot en veerdienst 3 zorgt voor een lijndienst naar het drijvende binnenvaartmuseum in Dordrecht. De KNRM houdt geregeld reddingdemonstraties en er is een flyboardshow.

De binnenvaartdagen zijn deze vrijdag en zaterdag in Zwijndrecht, van 10.00 tot 23.00 uur. De ambitie is om er uiteindelijk een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. 

leaderboard