Overslaan en naar de inhoud gaan
Binnenvaartdagen 2019
Archieffoto Binnenvaartdagen Zwijndrecht

Binnenvaartdagen verplaatst naar 2022

De binnenvaartdagen in Zwijndrecht zullen ook dit jaar niet plaatsvinden, maar doorschuiven naar 2022 vanwege corona. De laatste keer dat het is gehouden was in 2019: de binnenvaartdagen zijn elke twee jaar.

Het besluit om het feest te verplaatsen naar 2022 is genomen in overleg met de organisatie, de gemeente Zwijndrecht, het bedrijfsleven en de veiligheidsregio. Voorzitter van de Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht Piet de Bruin (De Bruin Horeca): “Het evenement stond gepland in september 2021. Wellicht een kritisch moment. Wat kan dán wel, wat niet? Zoveel onzekerheid, zoveel factoren, extra maatregelen en dus extra kosten… dat is het niet waard. Hoe ontzettend jammer het natuurlijk ook is.”

Anno mei 2021 is de organisatie van zo’n publieksevenement, waar duizenden mensen op afkomen, een hele opgave, waar al vroeg mee begonnen is. “De basis stond. En staat. Dit is zeker niet voor niet geweest”, aldus Rutger Hoogerwerf van BURO RUW – medeorganisator en secretaris van de Stichting. “Contacten met leveranciers, muzikanten, entertainment, scholen én natuurlijk sponsoren zijn ontzettend belangrijk. Het is geen kwestie van simpelweg doorschuiven, maar alle tijd en aandacht is een nuttige en noodzakelijke besteding geweest. We gaan vol goede moed en vertrouwen naar volgend jaar. De Binnenvaartdagen 2022 komen er aan!”

De binnenvaartdagen worden georganiseerd door een flinke club vrijwilligers, gesteund door sponsoren. De organisatie heeft vertrouwen in het komende jaar en gaat ervanuit dat het in 2022 weer een succes als vanouds wordt.

In 2019 was de eerste editie van de binnenvaartdagen. Het is een gratis publieksevenement voor de regio waar educatie en voorlichting hand in hand gaan met entertainment en live muziek. Hier zijn in twee dagen tijd bijna 17.000 mensen op af gekomen. Het evenement wordt georganiseerd vanuit Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht.

 

leaderboard