Overslaan en naar de inhoud gaan
Binnenvaartcoöperatie bij snelste groeiers
Het voor NPRC varende binnenvaartschip Invontes (110x11.45m). Foto NPRC

Binnenvaartcoöperatie bij snelste groeiers

De Nederlandse Particuliere Rijnvaart-Centrale Coöperatie (NPRC) is een van de 770 snelst groeiende bedrijven van Nederland. De in Rotterdam gevestigde binnenvaartcoöperatie mag zich FD Gazelle 2019 noemen en dingt mee naar de hoofdprijzen, bij de feestelijke uitreiking op 14 november in Haarlem.

De nominatie van NPRC is gebaseerd op de omzetgroei van de afgelopen drie jaar van minimaal 20 procent en toch is dit volgens NPRC-directeur Stefan Meeusen nooit een doel op zich geweest: “Groei is het gevolg van hoe onze organisatie zich heeft ontwikkeld. Een sterk team van medewerkers gecombineerd met de kracht van 120 leden waarbij ondernemerschap hoog in het vaandel staat”.

Grote vloot

“Wij hebben als coöperatie oog voor continuïteit en zekerheid. Dat vertalen we in het gezamenlijk aanbieden van vervoersgaranties voor onze klanten. Voor die klanten bieden we logistieke oplossingen in het vervoer van bulkladingen zoals bijvoorbeeld zout, granen, ijzer - maar ook windmolenonderdelen en dat over alle Europese waterwegen. Dankzij onze grote vloot zijn wij op ons best als het echt moeilijk wordt. Dat we die momenten aanpakken vanuit een gezamenlijkheid, al sinds 1935, en nu zelfs behoren tot de snelst groeiende ondernemingen van Nederland, ja dat zegt wel iets”.

leaderboard