Overslaan en naar de inhoud gaan
vlog
Liana aan boord in actie voor weer een nieuwe vlog. Foto Mark van Dijk

Binnenvaart-kapitein Liana Engibarjan wint Vrouw in de Media Award 2018 Zuid-Holland

Binnenvaartschipper Liana Engibarjan uit Rotterdam heeft de Vrouw in de Media Award 2018 voor Zuid-Holland gewonnen.

Engibarjan heeft zich in 2018 volgens 41 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd, omdat ze de binnenvaart op de kaart weet te zetten en een boegbeeld is voor vrouwen in de techniek. Forensisch rechercheur Carina van Leeuwen eindigde met 22 procent op de tweede plaats. Janice Roopram, gemeenteraadslid Groep de Mos Den Haag, ontving 9 procent van de stemmen en werd daarmee derde.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Innovator

Liana Engibarjan is binnenvaartschipper en een hit op social media. Ze wordt door de stemmers gezien als een innovator die dingen in beweging krijgt. Volgens de stemmers laat Engibarjan zien ´dat ook vrouwen in de binnenscheepvaart hun 'mannetje' kunnen staan. Ze heeft een heldere visie en passie voor haar werk. Ze is een doorzetter, met een verfrissende blik, die de binnenvaart op een unieke wijze op de kaart weet te zetten. Een stoere en vooruitstrevende dame. Mediageniek, enthousiast en informatief over haar werk in een traditionele mannenwereld´.

Tags

leaderboard