Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijeenkomst over NRMM-verordening

Het CBRB en de IVR organiseren op 1 december een bijeenkomst over de gevolgen van de nieuwe NRMM-verordening. Doel van bijeenkomst, die zal plaatsvinden in het Postillion Hotel in Dordrecht, is informatieverstrekking aan onder meer de leden van de CBRB, EBU en IVR.

Recentelijk is een Europese verordening met bepalingen over de uitstoot van onder andere nieuwe scheepsmotoren van kracht geworden, de zogenoemde ‘Non Road Mobile Machinery’ (NRMM-verordening). Dat heeft tot gevolg dat vanaf 1 januari 2019 nieuwe scheepsmotoren met een vermogen van minder dan 300 kW aan de NRMM-verordening moeten voldoen. Voor motoren met een vermogen groter dan 300 kW geldt de verordening vanaf 1 januari 2020.
Tijdens de bijeenkomst gaan sprekers van het EICB, VIV, de Europese Commissie en deskundigen uit eigen kring in op de totstandkoming, de impact en de gevolgen van deze regelgeving voor scheepseigenaren, leveranciers en andere betrokken partijen.
De bijeenkomst is bedoeld voor de leden van de organiserende verenigingen en is daarnaast open voor deelname door niet-leden. Voor leden van EBU, IVR en CBRB is toegang gratis. Niet-leden betalen 50 euro (exclusief BTW). Aanvang is 15.00 uur. Presentaties worden gegeven door: Jan Vogelaar (CBRB), Khalid Tachi (EICB), Michel Voorwinde (VIV), Europese Commissie en Theresia Hacksteiner (EBU/IVR).

leaderboard