Overslaan en naar de inhoud gaan
FRANCE
Belangenbundeling van individuele schippers op de vaart naar Frankrijk. Archieffoto

Belangengroep voor vaart op Frankrijk levensvatbaar

Het aantal geïnteresseerde schippers dat zich heeft gemeld voor de Economische Belangengroep op de vaart naar Frankrijk is gestegen naar 43, waarmee het initiatief levensvatbaar wordt. Er is een eerste bijeenkomst gepland in Compiègne in Frankrijk op 13 maart aanstaande, aanvang 14.00 uur. Het adres: 78, Rue de Stalingrad, 60200 Compiègne.

De schippers uit de spotmarkt en soms ook leden van enkele samenwerkingsverbanden willen de neergaande spiraal op de route naar Frankrijk een halt toegeroepen. Met de oprichting van een Franse G.I.E. (Economische Belangengroep) wordt een juridische en morele rechtspersoon gevormd die sterker is dan de individuele bedrijven. Voor Nederland is de contactpersoon Jos Evens van de spits Daevanos, mailadres: daevanos@per.nl

EVENS
Jos Evens.

Verbinden

Uit de recent verspreide petitietekst: “Deze rechtspersoon - die bijvoorbeeld dertig van ons verenigt - stelt voor deze leden een aantal na te leven verbintenissen vast en laat deze ondertekenen door een aantal door de leden geselecteerde makelaars. Zij legt via haar Algemene Vervoersvoorwaarden alleen aan de ondertekenaars zelf de naleving van de regels op. Hierin wordt een kader vastgesteld voor de vervoerder en de makelaar die samen een vervoersovereenkomst sluiten. Dat is het basisidee om ons te binden.”

 

 

leaderboard