Overslaan en naar de inhoud gaan
Prinses Beatrixsluis te bezoeken op Open Monumentendag
Dronefoto Rijkswaterstaat

Beatrixsluis te bezoeken op Open Monumentendag

Rijkswaterstaat en Sas van Vreeswijk ronden hun werkzaamheden voor de bouw van de derde kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal komend najaar af. Een mooi moment om tijdens Open Monumentendag de sluis tussen 10.00 en 17.00 uur deels open te stellen voor het publiek.

Onderhoud aan een sluiscomplex houdt nooit op, maar de bouwperiode voor de nieuwe kolk wel. Als de Prinses Beatrixsluis in het komend najaar overgaat van de bouwfase naar de onderhoudsfase, kan het zomaar weer even duren voordat publiek het sluiscomplex weer kan bezoeken. Grijp dus uw kans op 14 september.

Activiteiten

Men heeft een aantal leuke activiteiten in petto, waaronder een rondleiding door de nieuwe bedienruimte in de voormalige dienstwoningen (de witte huisjes). Of beklim met een gids de noordelijke heftoren. Voor hen die graag van alles horen over de bouw van de derde kolk, de werking van de sluisdeuren, hoe de renovatie van het sluiscomplex is aangepakt en hoe het onderhoud van dit rijksmonument is geregeld, is er een looproute langs diverse informatiepunten tussen de tweede en derde kolk uitgestippeld.

leaderboard