Overslaan en naar de inhoud gaan
verlengde steun modernisering Duitse binnenvaartvloot
Het gaat onder meer om hogere bedragen in euro's per kW vermogen aan motorensubsidie. Foto BDB

BDB verwelkomt verlengde steun voor modernisering Duitse binnenvaartvloot

Het Duitse ministerie van transport zal het steunprogramma ‘Duurzame modernisering binnenschepen’ met ingang van januari 2020 met nog een jaar verlengen en tegelijk opvoeren.

De Federale Vereniging van Duitse Binnenvaart e.V. (BDB) is niet alleen tevreden met de voortzetting van het programma, maar vooral met de bereikte inhoudelijke verbeteringen: "In het huidige klimaatdebat geeft federaal minister van transport, Andreas Scheuer, een belangrijk signaal af met zijn team, zodat de binnenvaart die toch al milieuvriendelijk is, een nog betere uitgangspositie krijgt en verdere innovaties in de scheepsbouw mogelijk maakt". Het gaat onder meer om hogere bedragen in euro per kW vermogen voor motorsubsidies en betere, vaste installerings- en sloopbijdragen.

Ondersteuning

BDB-voorzitter Martin Staats (MSG, Würzburg) legt uit: “Kleine en middelgrote scheepvaartbedrijven hebben ondersteuning nodig bij het aanstaande moderniseringsproces van de vloot. Vermindering van verontreinigende stoffen en andere nieuwe maatregelen zijn nodig om het klimaat te beschermen, maar zijn buitengewoon duur. Gelukkig heeft het ministerie voorstellen genegeerd die eerder schadelijk zijn dan gunstig voor het vernieuwingsproces".

leaderboard