Overslaan en naar de inhoud gaan
Bazelse haventopman Hadorn met pensioen
Hans-Peter Hadorn.

Bazelse haventopman Hadorn met pensioen

Eind dit jaar legt Hans-Peter Hadorn, directeur van de Schweizerischen Rheinhäfen te Bazel, zijn ambt neer. Vijftien jaar lang heeft hij de Zwitserse havens aan de Bovenrijn geleid en maatgevend aan het succes ervan bijgedragen. De Schweizerische Rheinhäfen zijn al op zoek naar een opvolger.

Hadorn begon in 2005 als directeur van de Basler Rheinhafen. In 2008 kreeg hij na de fusie met de havens van de regio Baselland de leiding over de nieuw gevormde Schweizerische Rheinhäfen. Deze 'nieuwe' onderneming bouwde hij verder uit naar een internationale trimodale hub, vooral ook omdat hij met de ervaring uit zijn tijd bij de Zwitserse spoorwegen (SBB), het goederenspoor een grotere rol toebedeelde.

Commissaris

Internationaal vertegenwoordigt Hadorn Zwitserland als commissaris in de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). Hij is eveneens vicevoorzitter van de Vereniging van Europese Binnenhavens (EFIP). Verder is hij een drijvende kracht achter het digitaliseringsplatform RISP, waarmee containertransporten per binnenschip en de overslag in de Duitse, Franse en Zwitserse havens aan de Bovenrijn worden gecoördineerd. Dit platform breidt zich momenteel uit met data-uitwisseling met andere Rijnhavens tot aan de terminals in de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam toe.

leaderboard