Overslaan en naar de inhoud gaan
Over de afgelopen julimaand melden de havens van Bazel goede overslagcijfers.
Foto Ports of Switzerland

Bazel meldt gezonde groei overslag in juli

 

Over de afgelopen julimaand melden de havens van Bazel goede overslagcijfers. Het volume bedroeg 589 miljoen ton. Dat is 38,8 procent meer dan in juli 2018. Niet verwonderlijk, omdat vorig jaar de Rijn onvoldoende water had om schepen vol naar Zwitserland te laten varen. Maar het overslagvolume ligt hoger dan gemiddeld in juli het geval is.

JUDITH STALPERS

Dat was ook al zo in de maanden ervoor. Dit heeft te maken met de uitval van 's lands enige raffinaderij. Wanneer die weer geheel in bedrijf is, zal de import van vloeibare fossiele brandstoffen weer afnemen. In Bazel maakt deze sector bijna de helft van het overslagvolume uit (227 miljoen ton in juli 2019).

De containeroverslag nam met twee procent af, vergeleken met juli vorig jaar, naar 9612 teu. De overslag van bouwmateriaal (stenen, kiezel, zand) compenseerde de afname in consumptiegoederen en levensmiddelenproducten. En zo lang de Rijn een goede waterstand houdt, blijft het havenbedrijf Ports of Switzerland optimistisch voor de rest van het jaar. 

leaderboard