Overslaan en naar de inhoud gaan
 bark
3D-tekening van de sleephopperzuiger.

Barkmeijer laat baggerschip te water

Barkmeijer Schipyards heeft vanmorgen een 3000 m3-baggerschip te water gelaten vanaf de helling in Stroobos. Na een faillissement van Barkmeijer heeft Thecla Bodewes Shipyards de Friese werf afgelopen februari nog overgenomen.

De hopperzuiger, met bouwnummer 347, wordt afgebouwd in opdracht van De Hoop Terneuzen bv. De Hoop is een totaalleverancier van producten en diensten voor de bouw (www.dehoop.nl). Het schip is een zogenoemde sleephopperzuiger voor de winning van zand en grind op zee. Het baggerschip kan maximaal 3.000 kuub laden, heeft een lengte van 105,90 meter, een breedte van 15,85 meter en een diepgang van 6,94 meter. Aan boord is accommodatie voor 14 opvarenden.

Doop

Bouwnummer 347 is de eerste van twee baggerschepen, die oorspronkelijk gecontracteerd werden door een Engelse opdrachtgever. Na het faillissement van Barkmeijer Stroobos bv in oktober 2018 heeft De Hoop Terneuzen bv als nieuwe opdrachtgever de opdracht in februari getekend. De oplevering van Bouwnummer 347 staat gepland voor maart 2020, waarna ook de doop zal plaatsvinden. Ook het tweede baggerschip, met bouwnummer 348 is momenteel in aanbouw op de werf in Stroobos.

tewater

leaderboard