Overslaan en naar de inhoud gaan
veer
De autonoom varende voet- en fietspont. Illustratie Ports of Stockholm

Autonome veerpont in hartje Stockholm

Een nieuwe klant van Ports of Stockholm, rederij Torghatten, introduceert dit voorjaar nog een elektrisch aangedreven, autonoom bediende veerdienst over Riddarfjärden in het centrum van Stockholm. Het initiatief is een duurzame en innovatieve toevoeging voor het grote publiek en sluit goed aan bij de kadestrategie van Stockholm.

De Noorse reder Torghatten is van plan om dit voorjaar diensten te hebben in Riddarfjärden, tussen twee binnenstedelijke kades. De veerboot die op de overtocht zal varen, is een autonoom varend elektrisch vaartuig dat op batterijen werkt. Het is ontworpen en gebouwd door de Noorse Bröderna Aa-scheepswerf in Hyen en het autonome besturingssysteem komt van technologieleverancier Zeabuz in Trondheim, ook Noorwegen.

Levendiger stadsleven

Het initiatief voor het onbemande voet- en fietsveer sluit naadloos aan bij de kadestrategie van Ports of Stockholm, die samen met het stadsbestuur van  Stockholm is ontwikkeld, met het doel om naast het scheppen van goede randvoorwaarden voor scheepvaart en water ook een levendiger stadsleven aan de binnenstedelijke kades te creëren.

Tags

leaderboard