Overslaan en naar de inhoud gaan
ASV-enquête over ligplaatsenbeleid
Handhavingsactie in de Rotterdamse Maashaven. Archieffoto

ASV-enquête over ligplaatsenbeleid

Schippersbond ASV houdt een enquête over het ligplaatsenbeleid in Nederland. De coronacrisis zorgt in de binnenvaart namelijk voor een bijzondere situatie, een tijd waarin de sector geconfronteerd wordt een daling in het aanbod van werk. Dit heeft als gevolg dat er steeds meer schepen ligplaats zoeken, om te wachten op een nieuwe lading.

De extra belasting op de ligplaatsen komt bovenop het reguliere gebruik van de kadeplekken voor bijvoorbeeld overnachten, vakantie, reparatie, etc. De ASV is in gesprek met het ministerie over het grote tekort aan ligplaatsen in Nederland dat structureel is en door een schaarste aan werkaanbod nog eens extra zichtbaar wordt.

De ASV wil overzichtelijk maken waar de grootste knelpunten liggen. Omdat de vereniging spreekt namens de schippers wordt hun mening gevraagd, omdat zij tenslotte het beste weten hoe het daadwerkelijk zou moeten zijn. De enquête is te vinden op de ASV-site: www.algemeeneschippersvereeniging.nl/blog/2020/07/07/enquete-ligplaatsen/

Ministerie

De ASV zal de uitkomsten bundelen en een verslag aan het ministerie overhandigen. De einddatum voor het invullen van de enquêtes is 10 augustus 2020. Men kan het ingevulde formulier onder vermelding van ‘enquête ligplaatsenbeleid’ per e-mail sturen naar: ligplaatsen@algemeeneschippersvereeniging.nl of per post naar: Algemeene Schippers Vereeniging, Zwartewaalstraat 37, 3081 HV Rotterdam.

leaderboard