Overslaan en naar de inhoud gaan
rijkade

Arnhemse Rijnkade op de schop

De voor de cruise- en binnenvaart belangrijke Rijnkade wordt dit jaar versterkt om Arnhem ook in de toekomst te beschermen tegen hoogwater.

De opdrachtgevers Waterschap Rijn en IJssel en gemeente Arnhem willen de werkzaamheden laten uitvoeren met zo min mogelijk uitstoot van stikstof en fijnstof en zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Bouwcombinatie Van der Ven - Ballast Nedam - Hakkers zal dit naar verwachting gaan doen. Deze partij scoorde het beste op deze punten in de aanbesteding van het waterschap én scoorde het beste op prijs en kwaliteit. Na de definitieve gunning (begin februari) begint de bouwcombinatie gelijk met de voorbereiding van de uitvoering. De werkzaamheden beginnen in het najaar van 2023 en zijn naar verwachting eind 2025 gereed.

Veiliger, groener en gezelliger

De Rijnkade is een dijk die moet worden aangepast om te kunnen voldoen aan toekomstige klimaat- en hoogwaterscenario’s. De kade wordt niet alleen veiliger; er komt ook meer ruimte voor ontmoetingsplekken, horeca en wandelaars. Het schetsontwerp is gemaakt samen met bewoners, horeca en andere ondernemers die wonen en werken op de Rijnkade.

leaderboard