Overslaan en naar de inhoud gaan
APM Terminals en Hutchison Ports akkoord over verkoop van APMTR
Het terrein van APMTR, gelegen direct naast de ECT-terminal.
'Geen gedwongen ontslagen'

APM Terminals en Hutchison Ports bespreken overname van APMTR

De Rotterdamse overslagterminal APMTR wordt mogelijk verkocht aan Hutchison Ports, eigenaar van de naastgelegen ECT-Deltaterminal.

De huidige aandeelhouder APM Terminals bv (APMT) heeft hiertoe een intentieverklaring getekend met Hutchison Ports. Uitgangspunt bij de volledige overdracht van de aandelen is dat APMTR voorlopig als zelfstandige organisatie zal blijven voortbestaan. Met een vijfjarige volumegarantie van Maersk en met vier jaar geen gedwongen ontslagen na ondertekening van het akkoord.

APMTR kan onder de vleugels van Hutchison Ports uitgroeien tot een leidende, moderne en toekomstbestendige terminal. Hutchison Ports heeft aangegeven in gesprek te willen gaan met het Havenbedrijf Rotterdam voor een verlenging van de huurovereenkomst.

‘Robuust’

Met deze ambitie en borging van de werkgelegenheid, ziet de toekomst van de terminal er onder nieuw aandeelhouderschap robuust en veelbelovend uit. Voor de mogelijke 100% verkoop van de aandelen van APMTR aan Hutchison Ports is advies gevraagd aan de Ondernemingsraad. Ook zal met Vakbonden worden overlegd over de voorgenomen verkoop. Daarnaast moet voor afronding van de verkoop goedkeuring worden gevraagd aan de relevante mededingingsautoriteiten.

Tags

leaderboard