Overslaan en naar de inhoud gaan
Andrea Vollebregt
Andrea Vollebregt

Andrea Vollebregt nieuwe directeur Vereniging van Waterbouwers

Andrea Vollebregt is per 1 januari gestart als de nieuwe directeur van de Vereniging van Waterbouwers. Zij volgt hiermee Edwin Lokkerbol op. Hij is ruim vijf jaar directeur van de vereniging geweest.

Vollebregt (39) werkt sinds mei 2019 als Senior Adviseur Markt voor de vereniging. Daarvoor was zij onder meer tien jaar werkzaam voor het Havenbedrijf Rotterdam als Manager External Affairs Duitsland.

Andrea Vollebregt is blij met haar benoeming. “Ik kijk er naar uit me nog breder in te zetten voor deze sector die een belangrijke toegevoegde waarde heeft voor de BV Nederland, maar die ook aan de vooravond staat van grote veranderingen”.

Nederland staat voor grote opgaven op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en klimaatadaptatie. De waterbouwers hebben de kennis en kunde in huis om een bijdrage te leveren aan de gestelde doelen. Belangrijk daarbij is om deze thematiek in de praktijk en de samenwerking met de opdrachtgevers verder vorm te geven. Ook het actuele (inter)nationale politieke speelveld, met thema's zoals stikstof, PFAS en de Europese Green Deal, vragen om een stevige belangenbehartiging. Het bestuur heeft er het vertrouwen in dat Andrea Vollebregt de juiste persoon is om dit succesvol gestalte te gaan geven.

leaderboard