Overslaan en naar de inhoud gaan
Alumax Boats Meppel heeft van Watertaxi Rotterdam de opdracht gekregen om in de komende anderhalf jaar maar liefst zeven nieuwe aluminium watertaxi’s te gaan bouwen.
Een lachende directeur Remko Germeraad met enkele ontwerpen.

Alumax bouwt zeven emissieloze watertaxi’s

Alumax Boats Meppel heeft van Watertaxi Rotterdam de opdracht gekregen om in de komende anderhalf jaar maar liefst zeven nieuwe aluminium watertaxi’s te gaan bouwen. Vier daarvan krijgen een capaciteit van veertig passagiers en twee boten zijn geschikt voor twaalf personen en hun fietsen. De nieuwe watertaxi’s worden volledig elektrisch aangedreven. Voor Alumax is dit een van de grootste orders in zijn bestaan.

Alumax heeft sinds 2012 al acht twaalfpersoons watertaxi’s gebouwd voor het Rotterdamse vervoersbedrijf. Met deze nieuwe order verdubbelt Alumax dus bijna in een keer het totaal. De nieuwe vloot neemt vanaf 1 januari 2022 de bestaande Waterbus-lijnen 18 en 19 en de Pont op Zuid voor zijn rekening. De gunning geldt voor de komende vijftien jaar. Alumax-directeur Remko Germeraad is blij met de opdracht: “Een grote stap in de toekomst, waarin we met elkaar streven naar een schoner milieu”. 

leaderboard