Overslaan en naar de inhoud gaan
Alle kolken Prinses Beatrixsluis in gebruik
Dronefoto van de Beatrixsluis.

Alle kolken Prinses Beatrixsluis in gebruik

De laatste hand is voorlopig gelegd aan de werkzaamheden van de Prinses Beatrixsluis. Na de openstelling van de derde kolk en het verbrede Lekkanaal op 6 februari dit jaar, stond dit jaar verder in het teken van de renovatie van de twee bestaande kolken. Nu alle kolken open zijn, draait de sluis op volle sterkte.

Ype Heijsman, directeur bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland, ziet de verbeterde bereikbaarheid van de route Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen als de grootste winst van de vernieuwde Prinses Beatrixsluis. “Brede schepen met veel diepgang hoeven niet meer om te varen, omdat er nu een derde kolk ligt die grote schepen kan schutten. Sowieso zorgt de komst van een extra kolk voor kortere wachttijden voor alle schepen bij de sluis”.

Anné Middendorp, binnenschipper en tevens voorzitter van de afdeling Utrecht van Koninklijke BLN-Schuttevaer, beaamt dat. “Het is geweldig dat de wachttijd nagenoeg tot nul is teruggebracht. Ook als het spitsuur is voor de grote schepen kunnen ze gewoon doorvaren”.

leaderboard