Overslaan en naar de inhoud gaan
in ssitu
Vlaamse Waterweg nv

Albertkanaal gestremd voor weer een nieuwe brug

In het weekend van 1 en  2 december wordt het stalen brugdek voor de nieuwe boogbrug in Ham-Zwartenhoek ingevaren. De nieuwe brug komt stroomopwaarts naast de bestaande brug te liggen. Hierdoor blijft de bestaande brug bruikbaar tijdens de werkzaamheden. Voor de toeschouwers wordt een veilig uitkijkpunt ingericht.

 

De Vlaamse Waterweg nv verhoogt stelselmatig alle bruggen over het Albertkanaal tot een vrije doorvaarthoogte van 9,10 meter. Ook de brug in Ham-Zwartenhoek wordt vervangen door een hogere stalen boogbrug. Het brugdek wordt in drie afzonderlijke delen ingehesen. De hijswerkzaamheden van de zijdelen beginnen zaterdagavond om 19.00 uur en gaan door tijdens de nacht. Aansluitend zal zondag 2 december het centrale deel van het brugdek op zijn plaats gehesen worden.

 

De hijswerkzaamheden gebeuren in de vorm van een duolift (één kraan op het land en één op ponton). Hierdoor is het scheepvaartverkeer tijdens het invaren en plaatsen van de brugdelen gestremd van 1 december 19.00 uur tot 3 december 3.00 uur. Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe brug begin september 2019 worden geopend voor het verkeer. Vervolgens wordt de bestaande brug afgebroken.

leaderboard