Overslaan en naar de inhoud gaan
verg
De Schuttevaer-vergadering van de afdeling Zeeuwse Delta behandelde vorig jaar de onderhoudsprojecten in het gebied.

Alle afdelingsvergaderingen Schuttevaer afgeblazen

Vanwege de coronapandemie zijn dit jaar alle traditionele regionale afdelingsvergaderingen van de BLN-ledengroep Koninklijke Schuttevaer afgelast. Ervoor in de plaats komt een uur durende YouTubefilm – een zogeheten roadmovie – over het werk en actuele thema’s van de veertien afdelingen van de aloude schippersvereniging.

“Zonder jaarvergaderingen wordt het een heel andere kerst”, zo voorspelt BLN-adviseur Leny van Toorenburg. “Meestal is deze periode voor ons enorm druk. Nu wordt het een verademing - maar dan wel een zure verademing.” Volgens Van Toorenburg bieden de statuten de mogelijkheid om een half jaar te wachten met het samenroepen van de Schuttevaer-leden, zelfs met een optie om die periode nog eens vier maanden te verlengen.

leny
Leny van Toorenburg. Foto BLN

De internetfilm gaat 29 december om 20.30 uur in première en krijgt bijdragen van onder anderen minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Rijkswaterstaat-directeur Nancy Scheijven. De overkoepelende brancheorganisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer verwacht met de roadmovie toch contact met de leden te houden en hiermee tevens de jongeren aan te spreken. 

leaderboard