Overslaan en naar de inhoud gaan
pann
Vogelvluchtperspecief van het plan. Illustratie Rijkswaterstaat
Start medio 2021, gereed in 2023

Aanleg overnachtingshaven Spijk gegund aan Boskalis

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor de aanleg van de overnachtingshaven in de Beijenwaard bij Spijk definitief aan Boskalis. Hiermee starten de voorbereidingen voor de aanleg van de overnachtingshaven, die moet voorzien in 50 ligplaatsen voor binnenvaartschepen.

De daadwerkelijke aanleg start in het voorjaar van 2021. Tijdens de werkzaamheden kunnen schepen op de Boven-Rijn gewoon blijven passeren. Schippers kunnen naar verwachting in 2023 gebruik maken van de overnachtingshaven.

Minister Van Nieuwenhuizen (I&W) is blij met deze stap: “Mooi dat de voorbereidingen nu kunnen beginnen. We hebben de binnenvaartschippers hard nodig voor het vervoer van onze goederen. Om dit veilig en goed te kunnen doen, is het van belang dat er voldoende ligplaatsen zijn waar ze met hun schepen kunnen overnachten.”

Prijs-kwaliteit

Rijkswaterstaat selecteerde bij deze Best Value-aanbesteding op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding (BPKV). BPKV helpt om de innovatiekracht en de creativiteit van de markt beter te benutten. De beoordeling vond plaats op de criteria risico's, prestaties, kansen, doorgronding van het project door sleutelfunctionarissen en de prijs.

Op de Boven-Rijn en Waal tussen de Duitse grens en Tiel is momenteel een groot tekort aan overnachtingsplaatsen voor de beroepsscheepvaart. Schippers kunnen daardoor niet voldoen aan de wettelijke vaar- en rusttijden.

leaderboard