Overslaan en naar de inhoud gaan
sluis
Het schip vertrok op 18 maart 2022 vanuit Penglai in China naar Zeeland.

Aankomst deuren en bruggen Nieuwe Sluis Terneuzen

Na een zeereis van ruim twee maanden wordt het transportschip Zhen Hua 34 vooralsnog op zaterdag 28 mei in de haven van Vlissingen-Oost verwacht. Op dit schip liggen de twee basculebruggen, vier sluisdeuren, acht rioolschuiven en onderhoudsvoorzieningen van de sluisdeuren voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Het schip vertrok op 18 maart 2022 vanuit Penglai in China naar Zeeland.

Het schip wordt gelost in de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. Hiervoor moet het schip draaien en achterstevoren de haven invaren om aan de kade te kunnen aanmeren. De deuren en bruggen zijn nog niet nodig op de bouwplaats van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Ze gaan daarom eerst in opslag in de Autrichehaven in Westdorpe.

Hier worden nog de laatste inspecties en werkzaamheden eraan uitgevoerd. Op een later moment worden de vier sluisdeuren in de deurkassen van de Nieuwe Sluis ingevaren. De plaatsing van de bruggen volgt daarna. 

Via de Westsluis

In Vlissingen worden de deuren en bruggen afzonderlijk op een ponton geladen om vervolgens met duw- en sleepboten naar Westdorpe te vertrekken. Er zijn zes afzonderlijke transporten nodig om alles te vervoeren. Daarbij passeren ze de Westsluis van het sluizencomplex in Terneuzen. Op maandagavond 30 mei 2022 zal het eerste ponton met daarop de brug de Westsluis passeren. Alle data zijn overigens nog onder voorbehoud.

leaderboard