Overslaan en naar de inhoud gaan
Wereldhavendagen 2019 druk bezocht
Foto Anne Reitsma

42ste editie Wereldhavendagen trekt 345.000 bezoekers

De 42ste editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam heeft in totaal zo’n 345.000 bezoekers getrokken over het hele weekend. Zondag 8 september was de meest drukke dag, onder meer vanwege het mooie weer. Het weekend verliep zonder ernstige incidenten.

Directeur Sabine Bruijnincx kijkt tevreden terug. “De doorgevoerde vernieuwingen in het programma hebben goed uitgepakt. Het Career Event ‘Match’ voor jongeren op vrijdag en de zakelijke arrangementen werden goed bezocht en gewaardeerd. Ook constateren we dat bezoekers tevreden zijn over de nieuwe opstaplocaties voor excursies en de mogelijkheid om met eigen vervoer te reizen. Ik ben weer ontzettend trots op wat we met al onze sponsoren, partners, deelnemers, medewerkers en vrijwilligers hebben neergezet”.

Het thema van de 42ste Wereldhavendagen was ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper zette op het staaltje teamwork van alle mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van Rotterdam als maritieme hoofdstad en zijn haven. Bezoekers konden via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast was er een uitgebreid cultureel programma in de stad.

Voor de binnenvaart was onder meer opleidingsschip MATE te bewonderen en kon een kijkje genomen worden aan boord van containerschip Sendo Liner. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart was eveneens aanwezig om de sector te promoten.

leaderboard