Overslaan en naar de inhoud gaan
beeld
Bij de opening van In Beeld.

42 edities Wereldhavendagen in beeld gebracht

Maandagmiddag is in het Maritiem Museum Rotterdam de foto-expositie ‘IN BEELD’ geopend. Tot en met 11 september kan het publiek langs de gevels van het museum zich vergapen aan bijzondere foto’s van 42 edities Wereldhavendagen. Diverse beelden zijn met QR-codes en Augmented Reality interactief gemaakt.

‘IN BEELD’ werd geopend door Bert Boer, directeur van Maritiem Museum Rotterdam, Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen, en Anne Reitsma, sinds 2012 de vaste fotograaf van het evenement en curator van de expositie. Mediamaker en presentator Maikel Coomans gaf een korte toelichting over Augmented Reality.

'IN BEELD’ bestaat uit 31 bijzondere foto’s (waarvan twee grote panorama’s) die geplaatst zijn op de binnen- en buitengevel van het Maritiem Museum. Hierdoor zijn ze zowel voor bezoekers als voorbijgangers te bewonderen. De expositie vertelt de geschiedenis van 42 edities van de Wereldhavendagen. Reitsma koos de beelden uit haar eigen archief, maar er zijn ook foto’s van andere Rotterdamse fotografen en uit het Stadsarchief. Bovendien zijn vier foto’s gemaakt door fans van de Wereldhavendagen zelf. Zij kwamen als winnaar uit de bus bij de fotowedstrijd die voorafging aan de expositie.

leaderboard