Overslaan en naar de inhoud gaan
breakbulk europe
SAL Heavy Lift in de Waalhaven. Foto Stijn Poelstra

‘Vakbeurs Breakbulk Europe voor jaren naar Rotterdam Ahoy’

Niets gemerkt? In Rotterdam is de afgelopen dagen een knetterend digitaal feestje gevierd. Want de internationale vakbeurs ‘Breakbulk Europe’ zal in 2022 voor de eerste maal worden gehouden in Rotterdam Ahoy.

Daar is jarenlang met vereende krachten aan gewerkt door Ahoy, Rotterdam Partners, de gemeente Rotterdam, Rotterdam Port Promotion Council en het Havenbedrijf Rotterdam. Het binnenhalen van de beurs naar Rotterdam wordt gezien als een mooie opsteker voor stad, haven en regio.

Breakbulk Europe geldt als de grootste beurs voor projectlading en breakbulk (stukgoed) en zal duizenden havenmensen naar de Maasstad trekken. Dit bevestigt de status van Rotterdam, als maritieme hoofdstad van Europa en betekent een stimulans voor de evenementenindustrie in de stad en de regio. “De komst van Breakbulk Europe past in onze ambitie om dé Breakbulk haven van Europa te worden en is een mooie opsteker voor de breakbulkbedrijven in de haven”, zegt directeur breakbulk Danny Levenswaard van het Havenbedrijf.

Stukgoedhub

De overslag van stukgoed bedroeg in Rotterdam in 2020 ruim 6 miljoen ton. “Rotterdam staat bekend om zijn specialisme in de heavy lift- en breakbulksector. We kunnen ieder schip, elke maat en elk type aan. Daarom worden we gezien als de meest veelzijdige stukgoedhub”, aldus Levenswaard. “Onze slogan is niet voor niets ‘Bigger Better Breakbulk’. Ik kijk er naar uit om onze internationale relaties te mogen ontvangen.”

10.000 professionals

Na twee afgelaste maritieme beurzen in 2020 en 2021 wordt Breakbulk Europe volgend jaar en naar alle waarschijnlijkheid zelfs ook in 2023 in Rotterdam Ahoy gehouden. De beurs wordt gehost in de zes grote hallen die alle met elkaar zijn verbonden. De verwachte 10.000 professionals worden verwelkomd in het indrukwekkende nieuwe entreegebouw van het Ahoycomplex.

leaderboard