Overslaan en naar de inhoud gaan
watertruck
10 februari 2021

Online slotevent lanceert Watertruck+

Om de officiële lancering van de fysieke Watertruck+ te vieren, nodigen projectteam Watertruck+ en zijn partners De Vlaamse Waterweg nv, Antwerp Management School, Group De Cloedt, André Celis Group en INEA relaties uit de binnenvaart uit voor een online slotevent op woensdag 10 februari 2021, van 14.00 tot 15.00 uur.

Het door Europa gesponsorde project Watertruck+ biedt een oplossing voor vervoer over kleinere waterwegen. Door de ontwikkeling van kleine, zelf- of juist niet-aangedreven, gestandaardiseerde duwbakken verbindt Watertruck+ de kleinere waterwegen met het TEN-T netwerk. Het resultaat moet leiden tot een vermindering van maar liefst 6.000 vrachtwagenritten per jaar. Het project doorliep verschillende fasen, van de research in 2014 tot aan de uitrol in 2020.

Voordelen

Op het gratis bij te wonen online evenement krijgen de kijkers uitleg over Watertruck+ en de voordelen van dit transportmiddel aan de hand van een video, presentaties van en interviews met Dominique Van Hecke (algemeen directeur van De Vlaamse Waterweg nv), Nick Celis (zaakvoerder van André Celis Group), Patrick Degryse (voorzitter Raad van Bestuur Group De Cloedt), Richard Ferrer (hoofd Innovatie Team INEA) en Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken). Aanmelden en inschrijven via De Vlaamse Waterweg.

leaderboard