Overslaan en naar de inhoud gaan
logo
3 maart 2019

Schippers scheppen schoonheid

Schippers en oud-varenden tonen hun creaties en kunstuitingen in Antwerpen. Dat gebeurt alweer voor de 24ste keer op een opmerkelijke tweejaarlijkse tentoonstelling op het Antwerpse Kerkschip, afgemeerd aan het Houtdok 25 onder de titel ‘Schippers Scheppen Schoonheid’.

De Vlaamse schippers laten het publiek uitgebreid kennismaken met eigengemaakte scheepsmodellen, schilderijen, pentekeningen, aquarellen, kantwerk, houtsnijwerk, keramiek en talrijke foto's. De kunstexpositie kent al een lange traditie. Voor het eerste vond die plaats in juli 1975, toen nog in de lokalen van het voormalige Sint-Nikolaasheem en de grote zaal van de schippersjeugd op de Linkeroever. In 1990 verhuisde de tentoonstelling naar het kerkschip Sint-Jozef in Antwerpen.

Vrienden

“Schippers zijn erg gehecht aan hun beroep en aan hun vrienden”, zo stelt de organisatie vast. “Door lid te zijn van het koninklijke schippersgilde Sint-Jozef, Scheepsboys & Girls, Schippersvrienden Lourdes-Antwerpen of van het Museum voor Rijn- en Binnenvaart Antwerpen kennen velen elkaar en is de belangstelling groot”. Maar ook niet-varenden hebben de weg naar de expositie gevonden. De expositie is tevens een mooie gelegenheid om kennis te maken met de schippersgemeenschap en met het Kerkschip St.-Jozef, dat in 2012 verhuisde van de Noorderlaan naar de huidige ligplaats in het Houtdok.

De expositie ‘Schippers Scheppen Schoonheid’ is te bezoeken op zaterdag 23 en zondag 24 februari, zaterdag 2 en zondag 3 maart, alsmede op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019, telkens van 14.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Kerkschip Sint-Jozef is te vinden in het Houtdok 25 - Haven 25A (naast de Mexicobrug) in Antwerpen.

Meer informatie: www.kerkschip-antwerpen.be 

leaderboard