Overslaan en naar de inhoud gaan
willemsoord
13 november 2020 t/m 15 november 2020

Lustrumeditie EOC-Traditionele Schepen Beurs

De eerste lustrumeditie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs krijgt een verdubbeling van het vloeroppervlak.

De vakbeurs wordt gehouden van 13 tot en met 15 november op het voormalige marine-complex Willemsoord in Den Helder. Behalve de voormalige mastenloods, die tijdens de eerste vier edities als beurshal dienst heeft gedaan, wordt nu ook de Stadshal van Theater De Kampanje bij het evenement betrokken.

Omdat de beurs sinds de start in 2016 steeds verder in omvang is toegenomen, is er voor de vijfde editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs gekozen om alle standhouders in de Stadshal onder te brengen. Dit is een monumentaal gebouw uit 1916, waarin vroeger de bankwerkerij van Rijkswerf Willemsoord was gevestigd.

Rondom deze hal bevinden zich diverse vergaderzalen, alsmede een restaurant die alle deel uitmaken van Theater De Kampanje. In de voormalige mastenmakersloods uit 1825 (Gebouw 66) zal zowel op zaterdag 14 als zondag 15 november een historische scheepsmarkt worden gehouden. In dit bijzondere monumentale gebouw zullen verder ook boten en foodtrucks staan opgesteld.

Zeilvakanties

Beursmanager Jet Sluik over de komende lustrumeditie: "Samen met onze hoofdsponsor EOC gaan we er ook dit jaar weer iets heel moois van maken. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen en we zetten in op een verdere groei van dit mooie nautische evenement". Op de beurs wordt onder meer een speciale ruimte ingericht waar informatie kan worden ingewonnen over avontuurlijke (zeil)vakantiereizen. Verder worden in de naast de Stadshal gelegen KeyKeg zaal diverse lezingen gehouden over bijvoorbeeld de tocht die de zeilende haringlogger Tecla rond het hele Amerikaanse continent heeft gemaakt.

En net als voorgaande jaren biedt het entreebewijs voor de beurs ook nu weer drie dagen lang gratis toegang tot het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, die eveneens op het Willemsoordcomplex zijn gevestigd. En open voor bezoek zijn het lichtschip Texel, de Medemblikkerloods met de Bootbouwschool van Bert van Baar en diverse andere nautische monumenten in de museumhaven.

leaderboard