Overslaan en naar de inhoud gaan
Sytse De Pater-Postma. Foto CDA
19 september 2020

Najaarsvergadering ASV

De agenda voor de najaarsvergadering van de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) van zaterdag 19 september vermeldt wel drie gastsprekers. Dat betreft het CDA-Tweede Kamerlid Sytse Postma - fractiewoordvoerder binnenvaartzaken; NPRC-directeur Femke Brenninkmeijer en de Amsterdamse havenmeester Milenbe Mateyo.

De ledenvergadering van de laatste onafhankelijke schippersbond is verplaatst naar het Develpaviljoen in Zwijndrecht, in verband met het grotere ruimtebeslag om te kunnen blijven voldoen aan de coronarichtlijnen. Het openbaar gedeelte begint deze middag om 13.30 uur.

Tweede Kamerlid Postma (foto) zal nader ingaan op de huidige gang van zaken rond de situatie van particuliere schippers in de binnenvaart. NPRC-directeur Brenninkmeijer komt vertellen over de recente fusie van haar scheepvaartcoöperatie met bevrachter Aqua Navis; een ontwikkeling die voor veel onrust onder de zelfstandige schippers heeft gezorgd.

De nieuwe havenmeester van Amsterdam Milembe Mateyo komt zich voorstellen en bespreekt de nieuwe concept-havenverordening. Dit in verband met het laden uit zeeschepen door de binnenvaart, waarbij de lading met gifstoffen kan zijn behandeld. Eind vorig jaar ging het in Amsterdam gruwelijk mis, toen de opvarenden van ms Fox buiten hun medeweten rattengif in hun lading veevoer meekregen. Ook het ligplaatsenbeleid stelt Mateyo aan de orde.

leaderboard